Crx Club
Oficjalna strona Crx Clubu
Crx Club Oficjalna strona Crx Clubu
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Go to
Forum Crx Club Strona Główna -> Techniczne

CRX sie nie odpala - problem z pompa paliwowa?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
i.t

PostWysłany: Pią Lut 22, 2008 7:27 pm    Temat postu: CRX sie nie odpala - problem z pompa paliwowa? Odpowiedz z cytatem
Witam,

Wczoraj moj CRX sie nie odpalil i musial wracac na linie, wszystko dziala tylko po przekreceniu kluczyka nie chce zaskoczyc zaplon, podejrzewam pompe paliwowa poniewaz po przekreceniu kluczyka nic nie slychac od jej.

Dzis wyjelem pompe i przeczyscilem filtr po podlaczeniu jej pod akulumator wychodzi na to ze dziala, jak badalem napiecie na kablu to wydaje sie ze nie ma pradu wogule to jej, tzn nie dochodzi.

Mam pytanie czy jest bezpiecznik od pompy ? a jak tak to pod jaka nazwa.

Czy przypadkiem moze to byc cos innego? Prosze o pomoc poniewaz jestem uziemiony teraz w garazu Mad

pzdr
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
rafisz

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 8:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
na poczatek sprawdz przekaznik, w ed9 znajduje sie z lewej strony, pod schowkiem coin
Rick

PostWysłany: Wto Mar 16, 2010 3:35 pm    Temat postu: Re: CRX sie nie odpala - problem z pompa paliwowa? Odpowiedz z cytatem
i.t napisał:
Witam,

Wczoraj moj CRX sie nie odpalil i musial wracac na linie, wszystko dziala tylko po przekreceniu kluczyka nie chce zaskoczyc zaplon, podejrzewam pompe paliwowa poniewaz po przekreceniu kluczyka nic nie slychac od jej.

Dzis wyjelem pompe i przeczyscilem filtr po podlaczeniu jej pod akulumator wychodzi na to ze dziala, jak badalem napiecie na kablu to wydaje sie ze nie ma pradu wogule to jej, tzn nie dochodzi.

Mam pytanie czy jest bezpiecznik od pompy ? a jak tak to pod jaka nazwa.

Czy przypadkiem moze to byc cos innego? Prosze o pomoc poniewaz jestem uziemiony teraz w garazu Mad

pzdr

Użytkuję swoje auto już 8 lat i zawsze gdy nie chciał zapalić powód był jeden - zapchany filtr paliwa. Okazuje się że te produkowane w ostatnich latach zapychają się już po 12tys. km (nie jak w instrukcjach ok. 40tys.)
Powrót do góry
fryzjereczek

PostWysłany: Pią Mar 19, 2010 8:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Najpierw sprawdz czy jest iskra.moze poszła cewka lub moduł.
miałem tak w civic eg4.W niedziele palił a w poniedziałek juz rano nie odpalił.krecił ale nie załapał.po wymianie kabli i swiec odpalił na dyk.
Co do przekaznika.jak by padł przekaznik pompy paliwa to niechciałby odpalic na ciepłym silniku,a na zimnym by odpalił.
Powrót do góry
rafff

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 8:53 pm    Temat postu: pompa Odpowiedz z cytatem
Bezpiecznik jest...i gdzieś tam jest schowany przekaźnik od pompy...to czasem siada. ale gdzie jest to Ci nie podpowiem. U mnie jescze nie nawalił to nie musiałem szukać. Pozdro. i jak namierzysz to napisz gdzie on.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Crx Club Strona Główna -> Techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: