| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
i.t
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 7:27 pm Temat postu: CRX sie nie odpala - problem z pompa paliwowa? |
|
Witam,
Wczoraj moj CRX sie nie odpalil i musial wracac na linie, wszystko dziala tylko po przekreceniu kluczyka nie chce zaskoczyc zaplon, podejrzewam pompe paliwowa poniewaz po przekreceniu kluczyka nic nie slychac od jej.
Dzis wyjelem pompe i przeczyscilem filtr po podlaczeniu jej pod akulumator wychodzi na to ze dziala, jak badalem napiecie na kablu to wydaje sie ze nie ma pradu wogule to jej, tzn nie dochodzi.
Mam pytanie czy jest bezpiecznik od pompy ? a jak tak to pod jaka nazwa.
Czy przypadkiem moze to byc cos innego? Prosze o pomoc poniewaz jestem uziemiony teraz w garazu
pzdr |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rafisz

|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 8:21 am Temat postu: |
|
na poczatek sprawdz przekaznik, w ed9 znajduje sie z lewej strony, pod schowkiem coin _________________ sie ma |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rick
|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 3:35 pm Temat postu: Re: CRX sie nie odpala - problem z pompa paliwowa? |
|
| i.t napisał: | Witam,
Wczoraj moj CRX sie nie odpalil i musial wracac na linie, wszystko dziala tylko po przekreceniu kluczyka nie chce zaskoczyc zaplon, podejrzewam pompe paliwowa poniewaz po przekreceniu kluczyka nic nie slychac od jej.
Dzis wyjelem pompe i przeczyscilem filtr po podlaczeniu jej pod akulumator wychodzi na to ze dziala, jak badalem napiecie na kablu to wydaje sie ze nie ma pradu wogule to jej, tzn nie dochodzi.
Mam pytanie czy jest bezpiecznik od pompy ? a jak tak to pod jaka nazwa.
Czy przypadkiem moze to byc cos innego? Prosze o pomoc poniewaz jestem uziemiony teraz w garazu
pzdr |
Użytkuję swoje auto już 8 lat i zawsze gdy nie chciał zapalić powód był jeden - zapchany filtr paliwa. Okazuje się że te produkowane w ostatnich latach zapychają się już po 12tys. km (nie jak w instrukcjach ok. 40tys.) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
fryzjereczek

|
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 8:54 pm Temat postu: |
|
Najpierw sprawdz czy jest iskra.moze poszła cewka lub moduł.
miałem tak w civic eg4.W niedziele palił a w poniedziałek juz rano nie odpalił.krecił ale nie załapał.po wymianie kabli i swiec odpalił na dyk.
Co do przekaznika.jak by padł przekaznik pompy paliwa to niechciałby odpalic na ciepłym silniku,a na zimnym by odpalił. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rafff

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 8:53 pm Temat postu: pompa |
|
Bezpiecznik jest...i gdzieś tam jest schowany przekaźnik od pompy...to czasem siada. ale gdzie jest to Ci nie podpowiem. U mnie jescze nie nawalił to nie musiałem szukać. Pozdro. i jak namierzysz to napisz gdzie on. _________________ rafff |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|